Tuesday, December 25, 2012

Lelaki oh lelaki

Salam Mahabbah

Why men sometime more complicated than a women...aku nak share pengalaman aku tentang hamba Allah yang bergelar lelaki..memandangkan aku dah ada pengalaman yang hampir serupa ngn kawan aku seorang ni, so nda salah kan kalau aku share ngn korg??sekadar halwa mata..hehehehe..

Actually, pada mulanya aku mmg support la hubungan dia ngn mamat tu..tp, bla dah jd mcm ni, aku pn jd naik geram gak ngn mamat 2..tau napa??sbb dia buat kwn aku ni waiting and waiting and waiting..sapa xkesian, bila tgk dia asyik dok tunggu kol dari lelaki tu..and then, mamat ni pula smpi 3 or 4 days langsung xdgr kbr berita..inbox xda, msj xda..apatah lagi kol..sapa xsakit ati..kwn aku mmg xkeruan la...hehehe..cian kan??then, mulalah sesi meluahkan perasaan..so, bila dah mamat tu buat kwn aku cmtu, aku mmg dah cm xstujula ngn hubungan dorang..yela, cm gantung xbertali..if, mamat tu dah ada calon lain, at least gtola..sekurang-kurangnya kwn aku ni xjd gila di buatnya..yang buat aku suspek g bila tetiba smmlm dia inbox kwn aku n tanya soalan yg aku rs xlogik.."where are u fulana bin fulan..napa dah lm xkontek i?"..hahahaha..sengal kan??bg aku as a gentlemen, klu ko mmg seyes ngn pompuan tu ko kena tunjuk effort ko la..simple je, show that she is mean for you..xsusah kan??ni tiba2 inbox ckp ko kt mn??sapa x pening??..kwn aku mmg pening and till now she still wondering about him..dia dah suspek yg mamat tu cam ada sembunyikan sesuatu dr dia...hahaha..pompuan camtula..bila kwn aku tanya kenapa lm xmsj??alasan dia just "jan pkir bkn2 syg...i bz tau"..alasan budak tadika..if budak tadika bolehla ko ckp cmtu..bz on weekend??that's weird..hahahaha..tp, blh pla dia inbox tme hr bekerja (isnin), yg aku blh consider klu dia jd alasan sbg bz..but, on weekend bz??hahahaha...

aku just blh bg pandangan...terpulang ngn c fulana ni nk bt pilihan..if dia nk go on..go on jela..if xnk,jan risau, jodoh u pasti ada..sbb suma tu dah ditetapkan dr azali lg..cuma maybe, kta ja nda perasan....


                         



Ni pandangan Islam terhadap CINTA

Cinta menurut pandangan Islam adalah suatu perkara yang dibenarkan.Islam adalah agama fitrah dan cinta itu adalah fitrah manusia.Islam tidak melarang seseorang untuk mencintai dan dicintai.Rasulullah menggalakkan kita mengucapkan cinta itu.
"Apabila seseorang itu mencintai saudaranya hendaklah ia memberitahu bahawa dia mencintainya" (HR Abu Daud dan Tarmidzi)

Seorang muslim dan muslimah tidak dilarang untuk saling mencintai malah adalah sangat digalakkan kerana terdapat beberapa kelebihan melaluinya.Islam tidak menghalang cinta dan telah disediakan saluran yang halal(iaitu bernikah) di mana sepasang manusia itu bebas bercinta.
"Dan di antara tanda-tanda kekuasaanNya,Dia menciptakan untukmu pasangan-pasangan dari jenismu sendiri supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya dan dijadikanNya di antaramu rasa cinta dan kasih sayang." (Surah Ar-Rum:21)

           
Sabda Rasulullah S.A.W.: “Tidak ada yang lebih patut bagi dua orang yang saling mencintai kecuali nikah.” (Ibni Majah).

Friday, December 21, 2012

WORDLESS SATURDAY...


                   Takda keja..Ni jela keja aku...

























NO KOMEN!!!!

TAK SEMPURNA